En tredje person har begärts häktad för inblandning i skjutningen i Bårsta.

Tredje person häktad efter skjutning i Bårsta

Publicerad

Ytterligare en person har häktats för inblandning i skjutningen i Bårsta i Södertälje i förra veckan. Sedan tidigare är två personer, som båda skadades i skjutningen, häktade på sannolika skäl misstänkta för mordförsök.

Mordförsöket i Bårsta inträffade på torsdagen i förra veckan. En skottlossning utbröt vid en livsmedelsbutik på Bårstaberget och två personer hittades senare skadade vid en snabbmatsrestaurang i närheten. Båda personerna fick föras till sjukhus med ambulans. Senare häktades båda två på sannolika skäl misstänkta för mordförsök.

På onsdagen hölls en häktningsförhandling i Södertälje tingsrätt och en tredje person, en man i 30-årsåldern, häktades på sannolika skäl misstänkt för mordförsök samt grovt vapenbrott. Personen skadades själv i samband med skjutningen och befinner sig fortfarande på sjukhus.

– Samtliga tre är häktade på sannolika skäl misstänkta för försök till mord och grovt vapenbrott. Nu hålls fortsatta förhör med vittnen och personer som varit på plats, säger kammaråklagare Jan Tydner.

Två av de misstänkta är fortfarande kvar på sjukhus med skador som inte är livshotande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.