Två skogsbränder i Nykvarn

Publicerad

Två skogsbränder bröt ut i Nykvarn under fredagskvällen. Båda var under kontroll efter 21.30 men räddningtjänsten var där under lördagen för eftersläckning.

Räddningstjänsten fick under fredagskvällen in larm om två av varandra oberoende brandhärdar i Nykvarn. Personal från fyra brandstationer var på plats.

– Den mindre branden är under kontroll. Den större är vid Kolarstugan och där har vi troligen branden inom kontroll inom kort, sade Henrik Nyman, operativ chef på Södertörns brandförsvar på fredagskvällen.

Ingen av bränderna hotade närliggande hus eller bebyggelse. Vad som orsakat bränderna vet man i nuläget inte.

På lördagsförmiddagen pågick eftersläckning i skogen.

– Det pyr lite på några ställen. Vi är där just nu och håller på med eftersläckning. Jag skickade dit en styrka vid nio-tiden på morgonen med uppdraget att det ska vara helt släckt innan de lämnar, säger Gunnar Hansson, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund på lördagsförmiddagen.

Klockan 12.00 på söndagen bedömdes branden vara färdigsläckt och brandförsvaret lämnade platsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer