Foto: Petter Rybäck

Vargskytten del av större utredning

Uppdaterad
Publicerad

Den jägare, som tidigare i veckan sköt en varg i Sjundareviret, ingår nu i en större utredning om brott mot vargarna i området.

De misstankar om grovt jaktbrott som riktas mot mannen är en del i en redan pågående utredning.

Vad är det för utredning?

Vargarna i Sjundareviret

– Vi har en utredning utifrån en rad olika faktorer där vi tittar på olika brottsmisstankar avseende brott riktade mot vargarna i det aktuella reviret, säger miljöåklagare Christer Jarlås, som är förundersökningsledare, till SVT Nyheter Södertälje.

Hur många misstänkta finns det?

– Det är inget jag uttalar mig om.

Vad betyder den här skjutningen för din utredning?

– Ja, det betyder att något vi egentligen ville förebygga inträffade. Om det här sedan är något som går att koppla till det andra, eller om det här är en helt fristående händelse, det får vi väl se. Men eftersom det passade in i den utredning vi hade var vi tvungna att agera direkt.

Uppgift: Aktivister la ut kött

Polisen har gjort en husrannsakan hos mannen och bland annat letat igenom hans frys, skriver Svensk jakt.

Enligt uppgifter till tidningen ska utredningen ha startat efter att det påträffats kött intill en vändplan vid Mölnbo. Boende i trakten tror att köttet lagts ut av aktivister, som mat till vargarna.

Det är uppgifter som Christer Jarlås inte vill uttala sig om.

– Just nu avvaktar vi de tekniska undersökningar som ska göras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vargarna i Sjundareviret

Mer i ämnet