Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tomhylsan på bilden hittades på brottsplatsen. I klippet berättar SVT:s reporter om vad 14-åringen gjorde kort innan han sköts. Foto: Pontus Stenberg/Polisens förundersökning.

14-årig pojke sköts i ryggen i Eskilstuna – nu åtalas två unga män

Uppdaterad
Publicerad

Den 20 november förra året sköts en 14-årig pojke i ryggen i Eskilstuna. Nu åtalas två män i 20-årsåldern för försök till mord. 

Skjutningen inträffade strax innan klockan 17 en lördagseftermiddag i bostadsområdet Fröslunda. Offret, en 14-årig pojke, sköts i ryggen och fördes till sjukhus med allvarliga skador.

Han vårdades senare på Akademiska sjukhuset i Uppsala och skadorna han ådrog sig vid skjutningen kommer enligt vården att ge kroppsliga men för livet.

Skjuten 14-åring i Fröslunda

Enligt åtalet har de misstänkta avlossat minst två skott.

En av de nu åtalade männen anhölls dagen efter brottet då han självmant tog sig till polisstationen. Den andra mannen anhölls i början av december. De båda nekar till brott.

I klippet berättar SVT:s reporter om åtalet och vad 14-åringen gjorde kort innan han sköts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjuten 14-åring i Fröslunda

Mer i ämnet