Mordvapnet hittades i en koja i ett skogsparti, nära en förskola, några hundra meter från brottsplatsen. Foto: Polisens förundersökning/SVT

18-åring dömdes för dödsskjutning på öppen gata i Eskilstuna – överklagar till hovrätten

Uppdaterad
Publicerad

En 18-årig man som i tingsrätten dömdes till åtta års fängelse för en dödsskjutning i Eskilstuna överklagar till Svea hovrätt.

18-åringen, som nekar till brott, yrkar på att hovrätten ska frikänna honom helt. Om han trots allt fälls bör straffet i första hand bli sluten ungdomsvård, enligt mannens försvarare.

Det var på eftermiddagen den 23 maj i fjol som polisen larmades till stadsdelen Brunnsbacken. På platsen, mitt i ett bostadsområde, hittades en man i 25-årsåldern som hade skjutits ihjäl inför chockade vittnen.

Mannen hade skjutits med minst nio skott, varav flera i huvudet, enligt tingsrättsdomen. Enligt domstolen hade straffvärdet för en vuxen varit livstids fängelse, men eftersom 18-åringen var 17 vid tiden för mordet dömdes han till åtta års fängelse.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mordvapnet hittades i en koja i ett skogsparti, nära en förskola, några hundra meter från brottsplatsen. Foto: Polisens förundersökning/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.