Advokat Johan Grahn om 36-åringens inställning till misstankarna. Foto: SVT

36-åringen nekar till att ha beställt mordet

Publicerad

36-åringen som misstänks ha beställt mordet på den man som sköts till döds vid Östra skolan i Katrineholm förnekar all inblandning. Det sa hans advokat John Grahn vid sin slutplädering i Nyköpings tingsrätt

Enligt åklagaren ska mannen av svartsjuka ha ringt och beställt mordet då han satt på Karsuddens rättspsykiatriska sjukhus.

– Det saknas all form av bevisning om att det skulle ha skett ett samtal, säger försvararen Johan Grahn till SVT.

Brottshärvan i Katrineholm

”Kände inte till relationen”

36-åringen förnekar också att han skulle ha känt till att hans tidigare fru haft en relation med mannen som sedan mördades.

Nästa vecka ska den sista avtalspunkten rörande 36-åringen avhandlas. Det rör dock inte det här fallet.

– Det är ett brott från 2014 och det handlar om grov misshandel. Jag är kritisk till att åklagaren har bakat in det här gamla brottet i fallet. Det är bara ett sätt för att svartmåla honom, säger Grahn.

Vill försättas på fri fot

Advokaten räknar med att nästa torsdag yrka på att hans klient ska försättas på fri fot.

Åklagarsidan väntar med sitt slutanförande rörande 36-åringen till dess att de resterande punkterna, utöver mordet, tagits upp i rätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brottshärvan i Katrineholm

Mer i ämnet