Henrik Kangro, medicinsk chef på Min doktor, tror att det ökade trycket på den digitala vården kommer påverka nätdoktorerna på lång sikt. Hör honom förklara hur i klippet ovan. Foto: SVT/Janerik Henriksson/TT

Allt fler söker sig till nätläkare under coronakrisen

Uppdaterad
Publicerad

Sedan coronakrisen tog fart i Sverige har antalet besök hos de digitala vårdföretagen ökat kraftigt. Hos några av företagen handlar det om en dubblering av patienter.

Det är ett flertal digitala vårdföretag som har sitt fäste i Sörmland och hos dem har trenden varit tydlig: 

Allt fler har söker vård via de digitala tjänsterna sedan coronaviruset började spridas. Och man ser även att nya målgrupper har hittat till den digitala vården.

Coronaviruset i Sörmland

– Patienter över 60 år har tidigare varit underrepresenterade. Men där ser vi en ökning med nästan 150 procent, säger Leo Heijbel, marknadschef på Doktor.se.

Anställt fler

Både Doktor.se och företaget Kry har behövt anställa fler för att klara av trycket.

– Det har till exempel handlat om att aktivera pensionärer i tjänsten eller vårdpersonal sominte kan arbeta i fysisk vård på grund av att de själva är riskgrupp eller i karantän, säger Julia Levander som är kommunikationsansvarig på Kry.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet