En anställd vid Mälarsjukhuset fick motta slag i ansiktet av en patient. Foto: TT

Anställd vid Mälarsjukhuset slagen av patient

Publicerad
En anställd vid Mälarsjukhuset blev slagen av en patient, enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket. Den anställde fick hjärnskakning och blev sjukskriven under en vecka.

Det hela inträffade i början av juni. En patienten blev hotfull och var på väg att trycka upp ett bord mot sin pappa, som var på besök. När den anställde ingrep slog patienten till personen med knytnäven mot käken och ner mot nacken. Den anställde blev yr och tappade balansen, enligt anmälan till Arbetsmiljöverket.

Fördes till akuten

En arbetskollega tryckte då på larmknappen och den anställde fick åka till akuten. Där konstateras en hjärnskakning och personen blev sjukskriven under en vecka och har fått psykiska men av händelsen.

Tidigare i år granskade SVT Sörmland antatalet avvikelserapporter, som personal ska skriva vid händelser, i Region Sörmland. Siffrorna visade att antalet ökat sedan 2012 och i rapporterna fanns uppgifter om både fysiskt och psykiskt våld mot vårdpersonal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer