Breviksskolan i Oxelösund läggs ner efter läsåret 2022. Foto: Albin Aghamn

Beslutat: Breviksskolan och D-skolan läggs ner i Oxelösund

Publicerad

Två skolor försvinner i Oxelösund till följd av en stor omorganisation. Det står klart efter att utbildningsnämnden tagit ett beslut på måndagen.

I den nya organisationen kommer den nya Oxelöskolan tillsammans med Ramdalsskolan och Peterslundsskolan att vara de grundskolor barnen i Oxelösund kommer att få sin undervisning i.

Breviksskolan, som är en 7–9-skola, kommer att fasas ut och efter läsåret 2021/2022 kommer inga elever tillbaka hit.

D-skolan kommer även den att fasas ut, men ska först användas som evakueringslokaler under tiden som Peterslundsskolan renoveras, vilket sker läsåret 2022/2023.

”Tänka om och göra rätt”

Utbildningsnämndens ordförande Britta Bergström (S) säger i ett pressmeddelande att beslutet ger en organisation som håller över tid.

– Jag känner mig glad över att det är en enig nämnd som fattar det här beslutet, säger hon.

– Utbildningsresultat, samt brister i våra lokaler gör att utbildningsnämnden måste tänka om och göra rätt. Jag tror att den nya organisationen har goda förutsättningar att skapa en bra verksamhet för våra barn, säger Stefan Johansson (M), andre vice ordförande i utbildningsnämnden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.