Nu åtalas den chaufför som misstänks ha orsakat den 17-åriga mopedistens död vid Hammarbykorset i Eskilstuna i september 2018. Foto: Filip Lundh

Chaufför åtalas för 17-åriga mopedistens död

Publicerad

En 17-årig flicka på moped avled efter att ha krockat med en skåpbil vid Hammarbykorset norr om Eskilstuna den 27 september 2018. Nu åtalas skåpbilschauffören för vållande till annans död.

Chauffören, en man hemmahörande i Strängnäs, misstänks ha kört in i korsningen från Hammarbyvägen utan att stanna för 17-åringen som körde sin moped längs Mälarvägen. Från Hammarbyvägen gäller stopplikt, vilket innebär att han skulle ha lämnat henne företräde.

Men nu svängde han ändå in, vilket resulterade i att flickan körde in i sidan på skåpbilen. Hon fördes till sjukhus där hon fick vård på intensivvårdsavdelning, men hennes liv gick inte att rädda.

Säger att han inte såg henne

Åklagaren menar att chauffören har varit oaktsam och åtalar honom för vållande till annans död. Chauffören förnekar att han skulle ha begått ett brott.

– Min klient säger att han inte har sett henne, och att han därför råkat köra på henne. Han anser inte att han har varit vårdslös, säger chaufförens försvarsadvokat Peter Ataseven.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Eskilstuna

Mer i ämnet