I år dubbleras regionens sommargåva till de anställda. Hör Monica Johansson, ordförande i regionstyrelsen berätta varför i klippet ovan. Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Regionens anställda får dubblerad sommargåva i år

Publicerad

I år kommer anställda på Region Sörmland få ett presentkort till värde av 2 000 kronor i sommarpresent, detta enligt ett förslag som regionstyrelsen ska fatta beslut om. Summan är en dubblering från förra året. 

– Det är för att visa uppskattning, men även för att stimulera vårt lokala näringsliv, säger Monica Johansson (S), ordförande i regionstyrelsen, 

Nyligen meddelade regeringen att anställda kan få gåvor till värde av 2 000 kronor skattefritt i år. I och med beskedet höjs regionens sommargåva till de anställda från 1 000 kronor till 2 000.

Syftet är bland annat att stötta näringslivet som haft det tufft under pandemin. Pengarna betalas ut genom ett presentkort som kan användas i både lokala butiker och större kedjor. Regionstyrelsen tar beslut om förslaget under tisdagen den 13 april.

Coronaviruset i Sörmland

– Alla anställda har bidragit till att vi har en organisation som fungerar under en sådan här period, säger Monica Johansson.

Varför satsas inte pengar på att höja löner istället? Hör Monica Johansson svara i klippet ovan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet