Katri Andersson i Hälleforsnäs var en av de som fick sin operation inställd i våras. I sommar fick hon en ny tid. I klippet ovan berättar hon hur operationen har påverkat henne. Foto: SVT

Efter lång väntan – nu har Katri opererats: ”Fått livslusten tillbaka”

Uppdaterad
Publicerad

Under sommaren har det genomförts fler operationer än vanligt i Sörmland och det betyder att flera av de som väntat länge har kunnat opereras. En av dem är Katri Andersson som väntat i månader på sin höftledsorperation.

– Jag har fått livslusten tillbaka, säger hon.

I år laddade Region Sörmland för att klara av ett pressat läge på intensiven under sommaren. Men trycket på covid-vården var lägre än man räknat med. Istället har personalen kunnat genomföra operationer. Och patienter har bland annat kallats till operationer på kvällar och helger. 

Katri Andersson från Hälleforsnäs var en av alla som fick sin operation inställd i mars. Hon hade då redan väntat i omkring ett halvår på en tid. Nu har hon fått inte bara en, utan två operationer, och har gått från rullstolsburen till att kunna gå med kryckor. 

Hör henne berätta om hur operationen påverkat hennes liv i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet