Glada miner i januari 2021. Kommunens näringslivschef Maria Karlsson, Ted Straten, marknadsdirektör på Bosal, kommunalråd Urban Granström (S) och René de Wit, vd för Bosal group, presenterade etbleringen. Foto: SVT

Brist på halvledare stoppade 400 nya jobb i Nyköping: ”Oerhört tråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

I januari gick Nyköpings kommun och det holländska företaget Bosal ut och berättade om en satsning på en fabrik i Nyköping som skulle ge uppåt 400 jobb. Men nu har företaget meddelat att etableringen stoppas.

Det var tidningen Södermanlands nyheter som var först med att berätta om företagets besked om att stoppa etableringen i Nyköping. Anledningen ska vara den omfattande bristen på halvledare som ligger bakom.

Kommunalrådet Urban Granström (S) bekräftar beskedet för SVT Nyheter Sörmland.

– Oerhört tråkigt men svårt att förutse. Vi jobbar vidare med andra etableringar men också med att möjliggöra Bosals etablering längre fram, skriver Granström i ett sms.

Bosal tillverkar bland annat avgasreningssystem till bilar och har fabriker i 14 länder och 2 500 medarbetare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.