Hällbyanstalten stoppar besök fram till slutet av november efter ett coronautbrott. Foto: SVT

Hällbyanstalten stoppar besök efter coronautbrott

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen skulle anstalterna i Sörmland öppna för besök. Men på Hällbyanstalten utanför Eskilstuna är det fortsatt stopp då man drabbats av ett coronautbrott. 

– Ingen är allvarligt sjuk, säger kriminlavårdschefen Peter Kjellin. 

Han uppger att det är omkring 25 personer i personalen och strax under tio intagna som visar symtom för coronaviruset. Det pågår just nu provtagning och hittills har tio personer testats positivt.

– Troligtvis är det personal som på något sätt har fått det med sig, säger Peter Kjellin.

Han berättar att de som uppvisar symtom ska hållas på sina rum. Men även övriga intagna ska i största möjliga mån vistas på sina rum för att undvika trängsel.

– Det är svårt att hålla avstånd på en anstalt. Det är ganska trångt.

Besök stoppas

Under måndagen skulle anstalten ha öppnat upp för besök efter flera månaders stopp. Men på grund av coronautbrottet förlängs stoppet fram till den 26 november, något som Eskilstunakuriren var först att rapportera om.

– De intagna känner en viss oro, men de vill inte sprida vidare något vidare heller. Så det finns en förståelse för detta. säger Peter Kjellin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet