Henrik Tidefjärd, som är bosatt i Berlin, smittades av coronaviruset under semesterresan till Ischgl. Foto: Privat

Henrik Tidefjärd från Eskilstuna i coronakarantän i Berlin

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Tidefjärd från Näshulta utanför Eskilstuna smittades av coronaviruset covid-19 under en skidresa till österrikiska alperna. Nu sitter han i karantän i sitt hem i Berlin.

Det var i tisdags som de första symptomen kom: lätt feber och slapphet. Och Henrik Tidefjärd, som nyss kommit hem från skidorten Ischgl i Österrike, kände direkt att det inte var någon vanlig influensa.

– När min läkare sa att jag var positiv till coronaviruset kände jag en lättnad,  att jag inte behöver gå runt och vara orolig, säger Henrik Tidefjärd.

Coronaviruset i Sörmland

Viktigt att ha koll på symptomen

Henrik Tidefjärd är sedan 19 år bosatt i Berlin, där han driver en guide- och eventagentur. Han berättar nu om hur det är att smittas av coronaviruset – och om livet i karantän, vilket Eskilstunakuriren var först med att rapportera om.

Vad har du att säga till människor som känner oro och rädsla inför virusets spridning?

– Man ska inte vara rädd. Det här är nytt för alla, och vi kan inte springa ifrån den här pandemin men vi kan bromsa upp den genom att tänka efter. Har du symptom eller har varit i ett riskområde så måste du ta reda på din status. Det handlar om att ta ansvar och bromsa den här vågen, säger Henrik Tidefjärd.

I klippet ovan hör du Henrik själv berätta om sina upplevelser. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet