Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör fastighetsägaren Inge Lundeberg berätta om den långa väntan på att detaljplanen skulle godkännas. Hör också stadsdelsförvaltningens ordförande om förklaringen till varför det dröjt. Foto: SVT

Inge i Vingåker ville sälja tomter på sin mark – fick vänta i sex år: ”Varit nära att ge upp”

Uppdaterad
Publicerad
Val 2022Valresultat

Fastighetsägaren Inge Lundberg bor i Vingåker kommun och fick vänta i sex år innan detaljplanen för hans mark där det ska byggas bostäder blev godkänd. Det har varit högt tryck på stadsbyggnadsförvaltningen samtidigt som de varit för få och haft hög personalomsättning.

– Jag har varit nära att ge upp, säger Inge Lundeberg.

SVT har tidigare rapporterat om att oppositionen i Vingåker tycker att det tar för lång tid att få igång byggen i kommunen. Kommunen har endast haft en planarkitekt vilket bland annat gjort att man inte kunnat få fram och antagit detaljplaner i den takt som man önskat, säger Robert Davidsson (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

– Vi har nyss ökat från en till två. Till nästa år förstärker vi budgeten ytterligare för att kunna jobba mer aktivt med översiktsplan och ta in konsulter, säger han.

Hur kan det ta sex år för fastighetsägaren Inge Lundberg att få börja sälja sina tomter? Hör Robert Davidsson (C) berätta i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Följ dina lokala nyheter om valet i Sörmland

Mer i ämnet