Foto: Landstinget Sörmland

Iversen: ”Kan absolut tänka mig att återvända”

Uppdaterad
Publicerad

14 läkare hotar att säga upp sig om inte sparkade verksamhetschefen får jobbet tillbaka. ”Fantastiskt stöd, jag är otroligt berörd.”

I förra veckan slutade Ingela Iversen med omedelbar verkan, efter ett samtal med dåvarande divisionschef Svante Nyberg. Nu har Nyberg lämnat sitt uppdrag efter diskussioner med hälso- och sjukvårdschefen Jörgen Striem. Då kan Iversen åter erbjudas jobbet som verksamhetschef.

– Jag vill inte stänga några dörrar, säger Jörgen Striem.

Läkaruppror på Kullbergska

Vill komma tillbaka

Och får Iversen erbjudande om att återvända menar hon att det kan vara ett alternativ.

– Jag kan absolut tänka mig att vara kvar. Jag har trivts otroligt bra och sjukhuset har en stor potential, säger Ingela Iversen.

Men för att det ska vara ett alternativ att återvända till Kullbergska säger sig Iversen behöva tydliga besked om vad ledningen har för planer för Kullbergska.

– Det har varit otydligt kring vad man vill med sjukhuset. Och jag måste i sådana fall veta åt vilket håll de vill ta sjukhuset.

Men i nuläget är alltså Ingela Iversen fortfarande uppsagd från Kullbergska och har inte hört något från den före detta arbetsgivaren.

Stort stöd

Under tisdagsmorgonens möte var de 14 protesterande läkarna fortsatt tydliga, de kräver att Ingela Iversen ska få jobbet tillbaka.

– Det är ett fantastiskt stöd, jag är otroligt berörd av det här. Kullbergska har väldigt bra personal, säger Iversen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Läkaruppror på Kullbergska

Mer i ämnet