Åsa Kullgren (S) Foto: SVT

Politiker: ”Akuten blir kvar”

Uppdaterad
Publicerad

Turerna på Kullbergska sjukhuset och dess framtid har varit många den senaste veckan. Nu understryker den politiska ledningen att det inte är tal om några nedskärningar.

I ett pressmeddelande går den politiska koalition som i dag styr Landstinget Sörmland ut med ett klart besked om akutvården på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm.

– Sedan förra veckan har det spridits rykten om förändringar kring jourlinjerna på Kullbergska sjukhusets akutmottagning. Jag vill, från politiskt håll, vara tydlig med att några sådana förändringar inte är aktuella, säger Åsa Kullgren (S), landstingsstyrelsens ordförande.

Läkaruppror på Kullbergska

Uttalandet kommer efter en vecka av rejäl turbulens på sjukhusets medicinska klinik då två höga chefer slutat och fjorton läkare hotat att säga upp sig. Oroligheterna bottnar delvis i ryktet om en nedläggning av sjukhusets akutmottagning. Det har tidigare tillbakavisats av landstingets tjänstemän och nu också av landstingets styrande politiker.

– Kullbergska sjukhuset är ett viktigt center för närvård och ska fortsätta utvecklas som ett nav för hälso- och sjukvården i den västra länsdelen, säger Åsa Kullgren (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Läkaruppror på Kullbergska

Mer i ämnet