Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kyrkoherde Johan Hedlund och Daniel Sandberg, chefen för begravningsverksamheten i Eskilstuna pastorat, om att minnas sina döda under allhelgonahelgen.

Kyrkoherden: ”Sorgen, döden och livet kommer nära i den här pandemin”

Uppdaterad
Publicerad

Eskilstuna pastorat har gjort en del förändringar för att anpassa allhelgonafirandet enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det största ansvaret ligger fortfarande på var och en.

– Det är som samhället i stort den här tiden att man får också ta ansvar för att hantera sin sorg, säger kyrkoherden Johan Hedlund.

I Eskilstuna kommer det att hållas fler gudstjänster och en del kyrkor kommer bara att vara öppna under söndagen.

– Det är att hålla avstånd som gäller och respektera att om det blir fullt, så blir det fullt. Och tyvärr så kan det bli det, säger kyrkoherden Johan Hedlund.

På S:t Eskils kyrkogård är ytan vid minneslundens damm avspärrat med rep.

– Allhelgonahelgen är den stora helgen här på kyrkogården, men här är det utomhus och lättare att hålla avstånd, säger Daniel Sandberg, chefen för begravningsverksamheten i Eskilstuna pastorat,

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet