Larm om flera bränder i Sörmland efter blixtnedslag

Uppdaterad
Publicerad

SOS Alarm larmar om flera bränder i Sörmland på fredagskvällen.

Det första larmet kom strax före åtta på fredagskvällen. Enligt initiala uppgifter handlar det om en skogsbrand vid sjön Veckeln i Flens kommun. Två träd ska ha blåst ner över en elledning och det brinner längs järnvägen, enligt larmrapporten.

Parallellt rapporterade SOS Alarm om att blixten slagit ner i terrängen i Kvarngölet norr om Lena Gård, Bettna.

Skogsbränderna sommaren 2018

– Det har vi lokaliserat och fått kontroll på så vi håller på vattna av. Det var inte så mycket, säger insatsledare Roger Jonsson vid Flens räddningstjänst, strax före klockan 21.

Strax före halv nio på kvällen inkom även ett larm om en skogsbrand i Hedenlunda. Enligt räddningstjänsten brinner det i en transformator på en kraftstation.

Vid samma tid inkom också ett larm om en brand i Himlingeskogen i Katrineholms kommun. En inringare ska ha sett stor rökutveckling och vit rök. Röken ska täcka ett område på trettio kvadratmeter.

En halvtimme senare, vid niotiden, inkom ytterligare ett larm. Det larmet gällde en skogsbrand i Vrena utanför Nyköping, som misstänktes ha startats av ett blixtnedslag. När inringaren cyklade till platsen kunde man dock konstatera att ingen brand gick att finna, bekräftar räddningsledaren för SVT. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbränderna sommaren 2018

Mer i ämnet