Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör om vilka tips småbarnsmamman Paulina har till den som vill träna tillsammans med sina barn på gymmet. Foto: Serafia Olausson/SVT

Lista: Så tränar du med småbarn på gymmet

Uppdaterad
Publicerad

Under småbarnsåren är det många som har svårt att få in träningen i vardagspusslet. Fyrabarnsmamman Paulina Wallde har tränat med alla sina barn och ger sina bästa tips för att få det att funka.

Regler på gym

• Olika gym har olika regler för att ta med barnen på träningen. Det gäller alltså att kontrollera med sitt eget gym vad som gäller just där.

• Flera stora gymkedjor har särskilda tider där de erbjuder barnpassning medan föräldern tränar.

• Att ta med barnvagn till gymmet är inte tillåtet överallt. En stor gymkedja tillåter det exempelvis fram till tidig eftermiddag men då ska föräldern också underteckna ett ansvarsavtal.

• Det finns också särskilda gruppträningspass anpassade för föräldrar med små barn.

• Vissa har strikta åldersgränser där barnen ska vara i minst 10-12-årsåldern för att få vara på gymmet, även i målsmans sällskap.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

FITNESS OCH HÄLSA

Mer i ämnet