Visa alla (2)

Man häktad misstänkt för kvinnoöverfall

Publicerad

Den man som i tisdags greps misstänks för att ha attackerat flera kvinnor i Eskilstuna häktades på sannolika skäl misstänkt för totalt 19 fall av ofredanden, misshandel och hot.
– Jag är nöjd med tingsrättens beslut, säger åklagaren Miona Green.

Den misstänkta gärningsmannen är i 20-årsåldern och greps i närheten av Fors kyrka i centrala Eskilstuna. Han är enligt rätten på sannolika skäl misstänkt för nio fall av ofredanden, två fall av olaga hot och åtta fall av misshandel.

Han ska enligt polisen ha cyklat omkring och slagit eller spottat på kvinnor, och även två män finns bland de drabbade.

Åklagaren vill ha mannen häktad med motiveringen att det finns risk för att han fortsätter sin brottslighet.

Under häktningsförhandlingen på eftermiddagen bestred mannen häktning men gjorde vissa medgivanden. Han hävdar att han fått ta emot hånfulla och kränkande kommentarer och att han därför agerat vid ett antal tillfällen.

– Den misstänkte har erkänt att han har stött på offren på de platser som de har angivit, men det råderolika uppgifter om vad som har hänt, säger Miona Green.

Lång häktningsförhandling

Häktningförhandlingen avslutades vid 18.30-tiden under fredagen och pågick i nästan fyra timmar. Mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för totalt 19 fall av ofredandan, misshandel och hot. Under förhandlingen framkom det att mannen även ska genomgå en läkarundersökning.

– Det är ett omfattande arbete som ska göras nu, säger hon.

Åtal ska vara väckt den 4 oktober.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer