Under måndagskvällen blev en man skjuten i Eskilstuna. Foto: Filip Lundh

Man skjuten i Eskilstuna – kördes till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern blev skjuten i Eskilstuna sent på måndagskvällen. Han fördes till sjukhus i privat bil.

– Skadorna ska inte vara livshotande, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl på polisen.

Larmet kom in till polisen strax innan 23-tiden på måndagskvällen.

– Vi fick in flera samtal om en misstänkt skottlossning på Norr i Eskilstuna. Enligt flera vittnen skulle en person vara skadad, säger Torbjörn Lindqvist.

Polisen kunde sen verifiera uppgifterna när en skottskadad man kom in till akuten, dit han blivit skjutsad i privat bil.

– Den skottskadades skador ska inte vara livshotande.

Träffades av ett skott – vårdas på sjukhus

Den skottskadade är en man i 20-årsåldern. Han vårdas på Mälarsjukhuset och läget är stabilt, ej livshotande.

– Den här personen har skjutits i kroppen men i nuläget vill vi inte gå in på detaljer vart det här skottet träffat någonstans, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund, som inte heller vill gå in på om mannen är känd hos polisen sedan tidigare.

Det ska ha hörts flera skott, hur många träffade mannen?

– Det är ett skott som träffat personen.

Polisen har inlett en förundersökning om mord och har under natten gjort dörrknackning för att samla information. De har även spärrat av brottsplatsen för teknisk undersökning.

Ingen gripen

– Vi har sökt vittnen och pratat med några och tror att det finns fler som har hört och sett någonting. Vi uppmuntrar människor att ta kontakt med polisen.

I nuläget är ingen gripen.

– När man inte griper någon direkt på platsen så gäller det att få in så mycket information som möjligt och påbörja förhör, säger Åsa Willsund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.