Polis på platsen där en man sköts. Foto: Oskar Jönsson/SVT

Man skjuten till döds i Katrineholm

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 35-årsåldern som sköts i Katrineholm har avlidit av sina skador. Mannen hittades vid Östra skolan vid 20-tiden på söndagskvällen. Än så länge är ingen gripen för brottet.

Den svårt skadade mannen fördes till sjukhus där han avled av sina skador under natten. Anhöriga är informerade och brottsrubriceringen har ändrats till mord. Mannen är med i brottsregistret men är inte känd hos polisen för någon grov brottslighet, skriver Katrineholms-Kuriren.

Polisen tog emot samtal via SOS gällande skottlossning i närheten av Östra skolan i Katrineholm klockan 20.19.

Brottshärvan i Katrineholm

– Vad vi tidigt fick veta är att man hört skott och sett en man ligga på marken, säger Fredrik Kliman, Sörmlandspolisens presstalesperson.

LÄS MER: Rektorn efter mordet: Vi vill skydda barnen

Enligt vittnesuppgifter ska gärningsmannen ha setts lämna platsen till fots i okänd riktning. Förbipasserande ska ha gett den liggande mannen första hjälpen.

– En person ska ha lämnat platsen men det kan ha varit fler inblandade, säger Fredrik Kliman, presstalesperson Polisen region öst..

Klockan 20.25 rapporterade polispatrull från platsen att man övertagit hjärt- och lungräddning i väntan på ambulans.

Ingen gripen

Än så länge är ingen gripen.

Polisens tekniker har under kvällen och natten undersökt skottplatsen och sökt av området med hund, knackat dörr och genomfört flera förhör med vittnen.

– Vi fortsätter att hålla förhör. Vittnen som hörts kommer att behöva höras igen och vi kommer att behöva höra fler, säger presstalesperson Fredrik Kliman på måndagsförmiddagen.

– Om det är så att någon sitter inne med info vill gärna prata med dem. Alla iakttagelser runt platsen högst relevanta, men även annan information kopplat till skjutningen.

Vad vet ni om motivet till mordet?

– Det finns saker i den dödes liv som vi tittar på, men det är inget vi kan gå ut med så här tidigt i utredningen.

Andra skjutningen på två veckor

Detta är den andra skottlossningen i Katrineholm inom loppet av två veckor. Natten till måndagen den 1 maj kom en skottskadad man in till Kullbergska sjukhuset, en händelse som utreds som mordförsök. Polisen är än så länge förtegen om någon eventuell koppling mellan de två brotten.

– Men vi ser naturligtvis på alla möjligheter, säger Fredrik Kliman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brottshärvan i Katrineholm

Mer i ämnet