Anhöriga har lämnat blommor och små lappar och kort med meddelanden. Foto: Oskar Jönsson/SVT

Anhöriga hedrar offret

Uppdaterad
Publicerad

Utanför Östra skolan i Katrineholm har en hög av blommor bildats. På en lapp har någon skrivit ”Jag älskar dig”. Samtidigt fortsätter polisens jakt på mördaren med hög intensitet. 

Det var igår som en man i 35-årsåldern sköts till döds utanför skolan. Under måndagen har polisen fortsatt att söka efter den skyldige. Vid mordplatsen syntes en patrull visitera ett ungdomsgäng och runt om i hela stan har polisens närvaro varit förhöjd. 

Polisen har tidigare sagt att deras fokus nu ligger på att samla in så mycket information som möjligt och hålla förhör med de personer som de tror kan ge en bättre bild av vad som hänt. 

Brottshärvan i Katrineholm

Det här är andra gången på kort tid som staden drabbas av en skjutning, men enligt den senaste informationen har händelserna inte ett samband. 

– Det finns i nuläget inget som pekar på en koppling till en tidigare skjutning i Katrineholm, skriver polisen på sin hemsida. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brottshärvan i Katrineholm

Mer i ämnet