Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisen genomförde en sökinsats längs Klarabergsleden efter det att kroppsdelen hittats. Foto: Swepix/Janne Åkesson

Misstänkt styckmord – lokalpolitiker häktad

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen häktades en man på sannolika skäl misstänkt för mord. Detta efter att kroppsdelar hittats på flera ställen i Stockholm. Offret har identifierats och ska vara en man i 60-årsåldern som tidigare anmälts försvunnen.

• I mitten av september hittas mänskliga kvarlevor i Karlbergskanalen i centrala Stockholm. Enligt flera medier ska fynden har gjorts av dykare som arbetade med att städa upp kanalen. Detta är uppgifter som polisen inte velat bekräfta.

• Kroppsdelarna hittades i plastsäckar som skickades för kriminalteknisk undersökning.

• Efter Rättsmedicinalverkets undersökning så kunde man konstatera att offret var en man i 60-årsåldern hemmahörande i Stockholm, som tidigare anmälts försvunnen:

– Eftersom det är oklara omständigheter kring hur han dog så inleddes en förundersökning om mord redan när fyndet gjordes, sa då Helena Boström Thomas, presstalesperson på Stockholmspolisen.

• I mitten på november så kunde flera medier rapportera att en man begärts häktad, misstänkt för att ha dödat den 60-åriga mannen. Han hade då varit häktad i sin frånvaro i en vecka.

• Nyhetsbyrån TT rapporterar i samband med att mannen begärts häktad att flera kroppsdelar ska ha hittats på olika ställen i Stockholm.

• Lördag den 20 november så häktas mannen, på sannolika skäl misstänkt för mord:

– Jag påstår att bevismaterialets styrka är sådan att på sannolika skäl är uppnådda, säger åklagaren Marina Chirakova.

• Den misstänkta mannen är lokalpolitiker för Sverigedemokraterna i Nyköping. Partiet har med anledning av misstankar valt att frysa mannen medlemsskap.

• Mannen bestrider via sin advokat Louise Gunven häktningen. Hon vill varken berätta vad som framkommit i förhör eller hur den misstänkte ställer sig till anklagelserna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt styckmord i Nyköping

Mer i ämnet