Advokat Maria Wilhelmsson. Foto: Lars Adolfsson/Maria Lapenkova

Mordmisstänkta kvinnas försvarare: ”Det finns inga konkreta bevis”

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som sitter häktad misstänkt för mord på sin tidigare sambo och affärspartner har överklagat häktningsbeslutet. Överklagandet avslogs dock av hovrätten. Det är kvinnans försvarsadvokat Maria Wilhelmsson kritisk till.

– Det är rena spekulationer och tyckande, säger hon.

Polisen har spärrat av en bostad som kvinnan hyr utanför Eskilstuna. En teori som åklagarsidan lagt fram inför rätten är att en jordkällare på fastigheten är en potentiell plats för mordet.

Det avvisar dock försvaret i sitt överklagande av häktningsbeslutet.

– När jag frågat åklagaren om något hittats så har jag fått till svar att varken blod, DNA eller andra spår som talar om att någon dödats där har spårats, säger kvinnans advokat Maria Wilhelmsson.

Målades om efter mordet

Åklagaren har hänvisat till att golvet i jordkällaren målats om, låset bytts ut och golvbrunnen bytts ut efter att mordet ägt rum.

– Det är många omständigheter som åklagaren tycker är märkliga och som jag inte tycker är så märkliga. Exempelvis tycker jag inte alls att det är konstigt att man köper två dunkar bensin och städartiklar, så som åklagaren tycker. Det är snarare något vardagligt, säger Maria Wilhelmsson.

Försvarets överklagan avslogs dock och kvinnan är kvar i häktet.

Oidentifierad kropp

Det var för knappt tre veckor sedan som polisen hittade en utbränd bil med en död person i. Polisen misstänker att det är kvarlevorna av en man från Hallstahammars kommun i Västmanland. Det är hans sambo och affärspartner som nu sitter häktad. Men om det verkligen är kvarlevorna av mannen som anmälts försvunnen och som kvinnan misstänks ha mördat är ännu oklart.

– Kroppen är fortfarande inte identifierad, säger Lars Franzell, chef för grova brott vid polisen i Sörmland, under fredagseftermiddagen.

Att kroppen ännu inte identifierats är en av punkterna som försvarsadvokaten tar upp i sin häktningsöverklagan.

– Vi vet ju inte ens om det är samma personen som min klient anklagas för att ha mördat eller om han fortfarande är vid livet, säger Maria Wilhelmsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.