MDH har haft ett samarbete med Volvo CE i Eskilstuna i sju år. I klippet ovan kan du höra mer om hur företaget gynnas av att MDH blir ett universitet. Foto: SVT

Näringslivet gynnas när MDH blir universitet

Publicerad

1 januari 2022 kommer Mälardalens högskola att bli ett universitet. Volvo CE är en av många aktörer i Mälardalsregionen som kommer att gynnas av detta.

– Vår innovationsförmåga hänger mycket ihop med utveckling av MDH, säger Anne Bast, kommunikationschef på Volvo CE i Eskilstuna.

Eskilstuna Fabriksförening som är en lokal näringslivsorganisation tror att det kommer att ha stor betydelse för näringslivet i regionen att MDH blir ett universitet.

Gösta Renl på Eskilstuna Fabriksförening säger att både stora och små företag kommer att gynnas av att MDH blir ett universietet. En av de stora aktörerna i regionen är Volvo CE i Eskilstuna som samarbetar med Eskilstuna Fabriksförening.

Eskilstuna Fabriksförening har även ett tätt samarbete med högskolan. De tittar tillsammans med kommunen på möjligheten att få till en systemvetarutbildning i Eskilstuna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mälardalens universitet

Mer i ämnet