Nelly Norbäck är en av dem som drabbas av Trumps uppdaterade visumregler. I klippet berättar hon på vilket sätt och hur hon ser på presidentens beslut. Foto: Matthias Johansson

Efter Trumps besked: Nelly går miste om au pair-dröm

Uppdaterad
Publicerad

I sommar hade Nelly Norbäck från Eskilstuna planerat att flytta till San Francisco i USA för att arbeta som au pair. Men Trumps nya och uppdaterade visumregler sätter käppar i hjulen för Nelly och flera andra grupper av arbetssökande.

– Det känns så klart jättetråkigt, säger Nelly Norbäck.

Det var redan i april som USA:s president Donald Trump beslutade om nya visumregler så att vissa arbetssökanden från andra länder inte skulle kunna ta sig till landet och påverka den inhemska arbetsmarknaden under coronakrisen.

Det här beslutet förlängs nu av presidenten och uppdateras dessutom så att fler grupper av människor påverkas, bland annat studenter och de som vill arbeta som au pair.

En av dem som drabbas av de nya, uppdaterade, visumreglerna är Nelly Norbäck från Eskilstuna och i klippet berättar hon hur hon ser på saken och vad hon anser om presidentens beslut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet