Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Charlotta Påhlman-Lind är chef vaccinationsenheten Region Sörmland. Hon berättar att intresset för den så kallade ”höstdosen” av coronavaccinet är lägre jämfört med hur det varit när de tidigare sprutorna började erbjudas. Foto: Robin Persson, SVT

Svalt intresse för att boka ”höstdosen” mot covid-19

Uppdaterad
Publicerad

I dag, den första september, startar utdelningen av höstens påfyllnadsdos av vaccin mot covid-19. Jämfört med tidigare bokningsstarter är dock intresset svalt för ytterligare en spruta.

Det är Folkhälsomyndigheten som uppmanar regionerna att erbjuda påfyllnadsdosen. Den gäller framför allt personer över 65 år samt de som bär på riskfaktorer. För övriga mellan 18 och 64 finns också möjligheten till dosen, men det finns ingen rekommendation kring det.

Bokning av tid för vaccination görs i första hand, precis som tidigare, via 1177.se, men regionen har också en bokningstelefon bemannad.

Hör Charlotta Påhlman-Lind, chef för vaccinationsenheten vid Region Sörmland, berätta om varför intresset för årets höstdos är svalare än tidigare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.