Gnesta kommun gör nu ett nytt försök att få föreningarna att söka det särskilda coronabidrag som har beslutats. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Ny chans att söka coronabidrag för föreningar i Gnesta

Uppdaterad
Publicerad

Gnesta kommun avsatte 100 000 kronor i extra stöd till föreningslivet under coronapandemin i somras. Men bara drygt 20 000 kronor delades ut. Nu får föreningarna en ny chans.

Det blev bara sju föreningar av totalt 80 som sökte Gnestas coronastöd för att kunna genomföra aktiviteter under juni, juli och augusti. När sommaren tog slut fanns nästan 80 000 kronor kvar i potten.

Kommunen såg bidraget som ett sätt att arbeta för bättre folkhälsa under pandemin. Nu får föreningarna en ny möjlighet att söka de resterande pengarna, enligt ett beslut i kommunstyrelsen.

Ett brev med information ska skickas ut till alla föreningar och den 21 oktober är tanken att kultur- och fritidsutskottet i kommunen ska fatta beslut om vilka som ska få pengar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet