Kroppsdelen hittades av dykare i Stockholm i september. Nu visar det sig att polisen misstänke att den härrör från ett mord i Nyköping. Foto: Swepix/Janne Åkesson

Nyköpingsbo anhållen misstänkt för mord – kopplas till fynd av kroppsdel i kanal

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern har anhållits misstänkt för mord i Nyköping. Fallet är kopplat till fynd av kroppsdelar som har gjorts i Stockholm. Brottsplatsundersökningar genomfördes i Nyköping i torsdags, enligt kammaråklagare Marina Chirakova som leder förundersökningen.

Mannen var anhållen i sin frånvaro men greps i veckan, enligt åklagarmyndigheten. Under lördagsmorgonen begärdes han häktad.

– Ärendet har koppling till det fynd av en kroppsdel som gjordes i Karlbergskanalen i Stockholm i september i år, säger åklagaren Marina Chirakova.

Misstänkt styckmord i Nyköping

Kroppsdelen hittades den 16 september. Enligt tidigare uppgifter, som polisen ännu inte velat bekräfta, gjordes fyndet av en dykare som städade i kanalen. Kroppsdelen är identifierad och tillhör en annan man i 60-årsåldern hemmahörande i Stockholm. Han var tidigare anmäld försvunnen.

Har man hittat resten av kroppen?

– Det vill jag inte kommentera, säger Marina Chirakova.

Till TT säger åklagaren att utöver fyndet i kanalen har andra kroppsdelar hittats på olika platser i Stockholm. Fynden har varit tillräckliga för att identifiera offret.

Vad händer nu?

– Det hålls och kommer att hållas förhör, bland annat med den misstänkte personen. Det genomförs brottsplatsundersökningar och analyser, säger hon.

Enligt tidigare uppgifter till SVT handlar det om ett huvud som hittades i Karlbergskanalen, men det är inget som vare sig polisen eller åklagaren vill bekräfta.

Mannens försvarsadvokat Louise Gunvén kan i nuläget inte kommentera fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt styckmord i Nyköping

Mer i ämnet