Kroppsdelen hittades av dykare i Stockholm i september. Nu visar det sig att polisen misstänke att den härrör från ett mord i Nyköping. Foto: Swepix/Janne Åkesson

Kroppsdel hittad i centrala Stockholm – polisen utreder mord

Uppdaterad
Publicerad

En mänsklig kroppsdel har hittats i Karlbergskanalen, mellan Norrmalm och Kungsholmen i centrala Stockholm. Polisen har nu inlett en förundersökning om mord. Enligt uppgifter till SVT handlar det om ett huvud som inte ska ha legat allt för länge i vattnet.

– Vi bekräftar att det är en mänsklig kroppsdel, och med anledning av fyndet så har vi inlett en brottsutredning om mord, säger Ola Österling, på polisens mediecenter.

Kroppsdelen hittades på torsdagseftermiddagen. Enligt Aftonbladet hittades den i en sopsäck av ett företag som rensade kanalen från skräp. Fyndet har undersökts av kriminaltekniker och är nu skickat till Rättsmedicinalverket.

Misstänkt styckmord i Nyköping

– Det är många frågor vi vill ha svar på, bland annat hur länge kroppsdelen har legat där, säger Ola Österling.

Polisen vill ännu inte säga vad det är för kroppsdel men enligt uppgifter till SVT handlar det om ett huvud tillhörande en man.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt styckmord i Nyköping

Mer i ämnet