Skotten ekade mellan husen på Bellmansplan på lördagskvällen. När SVT kom dit dagen efter syntes fem tydliga kulhål i en port till ett av flerfamiljshusen. Foto: SVT

Efter 30:e skjutningen i Eskilstuna: Polisen befarar ny konflikt mellan kriminella grupperingar

Uppdaterad
Publicerad

I lördags avlossades ett flertal skott mot en port i ett bostadshus på Bellmansplan i Eskilstuna – vilket är stadens 30:e skjutning i år. Enligt polisen kan det vara en motreaktion mot en tidigare skottlossning och de befarar nu att en ny konflikt mellan kriminella grupperingar är under uppsegling.

Flera av de tidigare skjutningarna som ägt rum i Eskilstuna har haft kopplingar till den konflikt som pågår mellan kriminella grupperingar i stadsdelarna Årby och Skiftinge.

Flera orsaker

Men nu tror polisen att ännu en konflikt håller på att blossa upp. Den här gången mellan kriminella grupperingar i stadsdelarna Lagersberg och Fröslunda.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Polisen förklarar att konflikten handlar om narkotikahandeln och maktbalanser, men de tror även att det kan finnas andra orsaker.

– Problemet är större än bara narkotikaproblematiken, säger Oscar Nissfolk, biträdande lokalområdeschef.

Ingen koppling till dödsskjutning

Det här ska inte ha något att göra med den tidigare konflikten i Årby och Skiftinge.

– Det här är för oss kända individer som haft intressen på sin sida om staden, säger Oscar Nissfolk.

Polisen ser i dagläget inte att skottlossningen har några kopplingar till den dödsskjutning vid Bellmansplan som ägde rum i maj i år, vars rättegång pågår just nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet