Brandröken låg tät vid Stationsplan i Katrineholm i mitten av september. Foto: Pontus Kinnander/SVT

Polisen ser samband mellan krogbränder i Nyköping och Katrineholm

Uppdaterad
Publicerad

Flera grova brott har den senaste tiden skett mot restauranger i Nyköping och Katrineholm. Nu går polisen ut med att man ser ett samband mellan brotten och söker vittnen.

I början av juni utsattes de två restaurangerna Taco bar och Choys garden i Nyköping för anlagda bränder. I det ena fallet lyckades en ensam gärningsman anlägga en brand, medan personen gjorde ett försök att anlägga en brand i det andra. Brottsrubriceringen för de här fallen är grov mordbrand.

Mordförsök och grovt rån

I slutet av augusti kastades en handgranat in genom ett fönster till O'Learys i Nyköping. Enligt polisen handlar det om en ensam gärningsman. En person som var i lokalerna skadades. Händelsen rubriceras som försök till mord och grov allmänfarlig ödeläggelse.

Den senaste händelsen skedde i mitten av september, då restaurang Stationsplan i Katrineholm utsattes för ett grovt rån. I samband med rånet anlades en brand i lokalerna. Enligt polisen har tre gärningsmän iakttagits då de lämnade restaurangen.

Kriminella rör sig mellan städerna

Kort därefter brann det i en villa i Katrineholm. Polisen misstänker att båda de här bränderna har anlagts av samma personer.

Polisen meddelar nu att man också ser ett samband mellan dessa händelser och de övriga grova brotten och därför söker personer som kan ha gjort iakttagelser i samband med händelserna.

Polisen menar också att det finns tecken på att kriminella personer i högre utsträckning än tidigare rör sig mellan Nyköping och Katrineholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Katrineholm

Mer i ämnet