Räddningschefen Lars Lagebo berättar varför tester för covid-19 kan vara avgörande för verksamheten. Foto: SVT/Ole Berg-Rusten/TT

Räddningschefen om testerna: ”Skulle helt klart underlätta”

Uppdaterad
Publicerad

Till de yrken som ska prioriteras för en utökad provtagning för covid-19 hör bland annat räddningspersonal. Hos räddningstjänsten i Eskilstuna har man de senaste veckorna haft bra närvaro hos personalen, men att man nu tillhör en prioriterad grupp är välkommet.

Region Sörmland har tidigare provtagit vårdpersonal, men planerar nu för att utöka till fler samhällsviktiga yrkesgrupper som bland annat poliser och räddningspersonal. För att testas krävs det att personen har symtom.

Testet kan vara avgörande för vissa verksamheter, bland annat räddningstjänsten i Eskilstuna.

Andra som omfattas av den utökade provtagningen är till exempel nyckelpersoner inom elnät, telekommunikationer, vatten/avlopp, trafikledning, livsmedel och kommunikatoner. Det enligt en prioriteringslista som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har upprättat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet