Ryanair redovisar på måndagen en jätteförlust till följd av coronapandemin. Foto: Johan Nilsson/TT

Ryanair bromsar in – drar ned antalet avgångar

Uppdaterad
Publicerad

Ett svagt bokningsläge gör att lågprisflygbolaget Ryanair drar ned sin flygkapacitet med 20 procent i september och oktober, bland annat i Sverige.

Nya restriktioner med anledning av coronapandemin från bland annat Storbritannien har märkbart minskat efterfrågan på resor, enligt det irländska flygbolaget.

Ryanair ökade kapaciteten till ungefär 60 procent av sin reguljära trafik i augusti efter att stegvis ha startat upp verksamheten efter tvärstoppet för flygningar i våras.

Coronaviruset i Sörmland

Färre avgångar

Nedskärningarna kommer enligt Ryanair främst att beröra Frankrike, Irland, Spanien och Sverige och det handlar snarare om färre flighter än att flyglinjer dras in helt och hållet.

Enligt en talesperson för Ryanair kommer berörda passagerare som drabbas av indragna flighter att få råd om hur de ska hantera situationen.

Ryanairs aktie, som inför beskedet tappat omkring en femtedel av sitt värde hittills i år, faller med drygt 4 procent efter beskedet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet