Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mycket talar för en stor spridning av covid-19 i Sörmland just nu. Hör Signar Mäkitalo smittskyddsläkare, berättar mer i klippet. Foto: SVT

Snabb ökning av covid-fall i Sörmland – det är skillnaden mot en vanlig förkylning

Uppdaterad
Publicerad

Många har de senaste veckorna varit sjuka och smittspridningen av covid-19 ser ut att öka i Sörmland. Enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror är spridningen i länet den näst största i landet, sett till befolkningsmängd.

Fortfarande är det bara en liten del av befolkningen som rekommenderas att testas för covid-19, därför ger bara myndighetens statistik en indikation på att smittan sprider sig. Under vecka 46 bekräftades 169 fall i Sörmland, vecka 47 låg antalet på 242.

Men det är inte bara covid-19 som just nu sprider sig i länet. Hör smittskyddsläkare Signar Mäkitalo berätta om spridningen och varför man bör vara mer på sin vakt gällande covid-19 än en vanlig förkylning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet