– Kommunen kommer att gå in 110 procent i det här projektet, säger Eskilstunas socialchef Mehmed Hasanbegovic. Foto: SVT

Socialchefen lovar att Fröslunda ska bli som förr

Uppdaterad
Publicerad

Eskilstuna kommun säger sig har märkt en försämring av läget i Fröslunda under vintern och våren, och nu lovar man att satsa på området och föreningarna där.

– Samtliga Eskilstunabor kan räkna med att kommunen kommer att gå in 110 procent i det här projektet, och vi kommer tillsammans att åstadkomma en fantastisk fin stadsdel som det var en gång i tiden Fröslunda, säger Mehmed Hasanbegovic, socialchef i Eskilstuna.

Läs mer: Succé för fotboll på lördagskvällar

Fröslunda bakom rubrikerna

Exakt hur det ska gå till kan inte socialchefen säga, men kommunen har nu tillsatt en särskild styrgrupp för Fröslunda som ska kunna styra om pengar och personal dit det behövs i området.

Läs mer: Polisen: ”En liten grupp står för otryggheten i Fröslunda”

Fältarbetare har anställts

Och man har anställt två nya fältarbetande socialsekreterare som precis har börjat jobba i området, och ytterligare två fältassistenter är på gång. Dessutom blir en ny samordnare klar för Fröslunda inom kort.

Läs mer: Polisens ökade närvaro väcker reaktioner

Vi har under veckan i Fröslunda träffat människor och föreningar som säger att de saknar stöd från kommunen, vad säger du till dem?

– Vi kommer att gå in helhjärtat och med all kraft vi har nu för att stötta de här föreningarna och frivilliga resurserna, för att tillsammans med den kommunala insatsen lyckas med det mål vi vill lyckas med, säger Mehmed Hasanbegovic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fröslunda bakom rubrikerna

Mer i ämnet