Från och med måndag ska det bli färre elever i korridorerna på gymnasieskolorna i Katrineholm. Foto: SVT

Tillbaka till distansundervisning i Katrineholm

Publicerad

Gymnasieskolorna i Katrineholm ska åter övergå till distansundervisning, åtminstone delvis. Från måndag och fram till jullovet ska en tredjedel av eleverna turas om att vara hemma.

Det var i början av november som smittskyddsläkare Signar Mäkitalo i ett inslag i SVT Nyheter Sörmland rekommenderade de skolor som har möjlighet att glesa ur bland eleverna.

Under onsdagen meddelade Katrineholms kommun att rektorerna för de tre gymnasieskolorna KTC, Duveholmsgymnasiet och Lindengymnasiet fått uppdraget att ställa om till digital undervisning på deltid. Signar Mäkitalos uttalande i SVT uppgavs i pressmeddelandet vara en av faktorerna bakom beslutet.

Coronaviruset i Sörmland

Rektorerna har fått fria händer i omställningen. Hemundervisningen har anpassats mycket efter skolornas respektive program och ser olika ut. Det enda villkoret är att skolorna ska vara fyllda till två tredjedelar.

I videon ovan kommenterar rektorn Erik Öberg hur de resonerat på Lindengymnasiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet