Foto: TT

Tredje person begärd häktad i domkyrkokuppen

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 20-årsåldern som i helgen anhölls misstänkt för grov stöld av regalierna från Strängnäs domkyrka är nu begärd häktad. Det skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Personen greps i lördags och blev under måndagseftermiddagen begärd häktad. Tid för häktningsförhandling kommer sättas av Eskilstuna tingsrätt.

– Jag anser att är av vikt för den fortsatta utredningen att mannen är frihetsberövad. Jag har lämnat in en häktningsframställan där jag begär mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för grov stöld, säger kammaråklagare Reena Devgun som leder förundersökningen, i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare är en person åtalad misstänkt för grov stöld och försökt till grov stöld av regalierna. Och i helgen häktades en person misstänkt för grovt häleri i samband med återlämnandet av regalierna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kuppen mot domkyrkan

Mer i ämnet