Mauritz Brigantini, Ingela Wilhelmsson och Per Wilhelmsson var tre av många som besökte Parken Zoo för att få Astra Zeneca-vaccin i armen under fredagen. Hade de istället gått till en vårdcentral hade de fått Pfizers eller Modernas vaccin. Hör hur deras tankar gick inför besöket. Foto: Albin Aghamn

Trots rapporterna om biverkningar – de tog Astra Zenecas vaccin: ”Det får gå det med”

Publicerad

Rapporterna om att Astra Zenecas vaccin mot covid-19 orsakat blodproppar som en biverkning i ett fåtal fall har lett till viss oro kring att ta just det vaccinet.

Ingela Wilhelmsson valde att ta sig till massvaccineringenscentralen i Eskilstuna trots att hon visste att hon hade fått ett annat vaccin om hon bokat tid på en vårdcentral.

– Det var lite gruvsamt innan, men det blir nog bra.

Hos Region Sörmland är bokningstrycket stort och på vaccinationscentralen vid Parken Zoo ringlade sig kön lång på fredagen.

I klippet får du möta några av dem som vaccinerade sig under fredagen – och höra hur Region Sörmlands sjukvårdsledare Magnus Johansson ser på oron för Astra Zenecas vaccin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet