Skolan och idrottshallen blev totalförstörd efter branden. Foto: SVT

Två tonårspojkar häktade efter storbranden i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

Två pojkar har häktats misstänkta för grov mordbrand efter branden på Vittra Kungshagens skola i Nyköping.

Det var tidigt under onsdagsmorgonen som larmet om storbranden kom in till räddningtjänsten. Ett 30-tal brandmän bekämpade branden, men skolan och idrottshallen gick inte att rädda.

Polisen gick snabbt ut efter händelsen och sa att man trodde att branden var anlagd. Ett dygn senare grep polisen två personer i centrala Nyköping efter tips från allmänheten.

Branden vid Vittraskolan

Krävs synnerliga skäl

Chefsåklagaren Robert Eriksson begärde två tonåriga pojkar häktade på sannolika skäl misstänkta för grov mordbrand. Under fredagseftermiddagen meddelade Nyköpings tingsrätt att de båda pojkarna häktas.

En person som inte har fyllt 18 år får enligt lagen bara häktas om det finns synnerliga skäl. Åklagaren menar att det finns risk att de misstänkta undanröjer bevis om de släpps på fri fot. I övrigt kan han inte kommentera fallet.

– Domstolen har fattat beslut om yppandeförbud, säger Robert Eriksson, chefsåklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden vid Vittraskolan

Mer i ämnet