En vattenläcka har inträffat vid korsningen Kyrkogatan och Nygatan. Foto: SVT

Vattenläcka i centrala Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Vid 15.41 inkom ett larm om en vattenläcka vid korsningen Kyrkogatan och Nygatan i centrala Eskilstuna. Polisen har spärrat av vägen.

Räddningstjänsten larmades till platsen och konstaterade att det läckte vatten. De kontaktade Eskilstuna Energi & Miljö som fick stänga av vattnet.

– Det har pågått ett tag och är i samma område som den förra vattenläckan som inträffade för några veckor sedan, säger Ola Kasimir, inre befäl hos RäddSam.

”Drick inte missfärgat vatten”

Eskilstuna Energi & Miljö jobbar för fullt med att felsöka problemet. På hemsidan skriver de att båda körfälten på Kyrkogatan är avstängda i nuläget. De varnar om att vattenläckan kan göra att vattnet i området blir missfärgat och de rekommenderar att man inte dricker vattnet så länge det är missfärgat. De uppmanar att spola vattnet tills det är klart igen.

Under natten mot den 27 oktober inträffade en stor vattenläcka i centrala Eskilstuna. Anledningen till den vattenläckan var på grund av att en stor vattenledning spruckit och gått sönder på Kungsgatan.

Ingen klar prognos

Vid 20-tiden arbetade Eskilstuna Energi och miljö fortfarande med läcken.

– Jag kan inte ge någon prognos i nuläget eftersom vi inte kan se var på röret läckan är, säger Andreas Bander, säger Andreas Bander, distributionschef för vatten och avlopp på Eskilstuna Energi och miljö till Eskilstuna-Kuriren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.