Den misstänkte mannen ska ha hotat att döda offren och även ha fotograferat deras id-handlingar för att de inte skulle vittna. Foto: Polisen

21-åring rånade stort antal ungdomar – nu inleds rättegången

Uppdaterad
Publicerad

Den 21-årige mannen ska under ett halvårs tid ha sysslat med sin rånturné. Sammanlagt misstänks han nu för att ha rånat 19 ungdomar. Under måndagen inleds rättegången.

Mannen ska enligt åtalet ha agerat ensam i de centrala delarna av Stockholm. Mannen ska ha tvingat till sig mobiler, kläder och kontanter. Samtidigt har han tagit bild på offrens id-handlingar och hotat ungdomarna så att de inte skulle våga vittna. Men flera av händelserna anmäldes av offren och den misstänkte mannen kunde gripas i juli.

– Det viktiga här är att målsäganden anmäler direkt på platsen eller så snart som möjligt efteråt. Då kan polisen säkra kameraövervakning och annan teknisk bevisning som är nyckeln till framgång vid den här typen av rån, säger kammaråklagare Maximillian Berg Molin i ett pressmeddelande i samband med åtalet.

Tog hjälp av övervakningskameror

Under måndagen inleds rättegången som kommer pågå under sex dagar. Den 29 september planeras den sista rättegångsdagen.

– Med hjälp av övervakningskameror vid bankomater, tunnelbanor och andra platser så har polisen i de här fallen kunnat säkra bevis, säger kammaråklagare Maximillian Berg Molin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.