I Saltsjö-Boo i Nacka kommun skedde mordet. Foto: SVT

37-årig man häktad misstänkt för mord i Nacka

Uppdaterad
Publicerad

En 37-årig man har häktats på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat en man i Nacka kommun den 11 oktober. Kroppen påträffades av en förbipasserande på en gräsmatta i Knivsta kommun.

Den 12 oktober hittades en man död på en gräsmatta i Knivsta kommun. Kroppen ska ha varit illa tilltygad och svår att identifiera. Enligt källor till SVT mördades mannen i en fastighet i Saltsjö-Boo i Nacka kommun. Något kammaråklagare Tomas Malmenby nu bekräftar.

En 37-årig man har nu häktats på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen är utländsk medborgare och var tidigare efterlyst av polisen. Han greps under fredagen i Stockholmsområdet.

Person hittad mördad i Knivsta

Sedan tidigare sitter två män och en kvinna i 20-25-årsåldern från Gävleborgs län häktade på sannolika skäl misstänkta för brott mot griftefriden.

Är fler personer efterlysta?

– Jag kan inte utesluta att fler personer är inblandade, men jag kommenterar inte det i nuläget, säger kammaråklagare Tomas Malmenby.

Enligt Expressen är ytterligare en man efterlyst och anhållen i sin frånvaro, misstänkt för inblandning i mordet.

Den häktade mannens advokat Amir Amdouni säger till SVT Stockholm att hans klient förnekar inblandning i mordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Person hittad mördad i Knivsta

Mer i ämnet