Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar föreningen ordförande Said Ali hur Järvas ungdomar påverkas av stadens beslut. Foto: Leonora Toplica/SVT

AIF Kista polisanmält: ”Drabbar ungdomar som inte har andra aktiviteter”

Uppdaterad
Publicerad

AIF Kista har polisanmälts av Stockholms stad för misstänkt bedrägeri. Men föreningen slår fast vid att ekonomin har skötts och att de har allt underlag, däremot kan redovisningen ha varit bristfällig men menar att staden skulle ha hjälpt till med det då.

– De vet vilket jobb och slit vi gör för området. Om de ser att det är fel på redovisningen då kunde de ha hjälpt oss och förstärkt oss med det vi är dåliga på men istället smutskastar de oss, säger Said Ali, ordförande i AIF Kista.

Sedan 2007 har föreningen AIF Kista bedrivit nattfotbollen i Järva men det var inte förrän 2019 som de började samarbeta med idrottförvaltningen. Sedan dess har de fått statligt bidrag av förvaltningen för att kunna fortsätta med nattfotbollen.

Oroliga föräldrar

Pengarna ska gå till arvoden, hallavgifter och andra fotbollsrelaterade kostnader. Men Stockholms stad hävdar att det istället har gått till privat konsumtion som hotell och utlandsresor.

Nyheter från SVT:s Järvaredaktion 2023

– Vi får ekonomisk stöd från andra håll också så det är inte idrottsförvaltningen som har finansierat hotell och resor. Vi har alla underlag som behövs om staden vill se det, säger Said Ali.

Kan redovisningen ha blivit fel från ert håll?

– Självklart kan det finnas redovisningsfel men vi har underlaget som behövs.

Förutom nattfotboll driver föreningen andra aktiviteter som fotokurser och föreläsningar. I förra veckan höll föreningen ett möte i Folkets hus i Rinkeby där flera föräldrar från området slöt upp i oro över hur det skulle påverka barnen.

I klippet ovan berättar föreningen hur Järvas ungdomar påverkas.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
AIF Kista polisanmäls av idrottsförvaltningen i Stockholms stad för misstänkt bedrägeri. Foto: Leonora Toplica/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från SVT:s Järvaredaktion 2023

Mer i ämnet