Foto: Joel Malmén, TT

Åklagaren: ”Jag överväger att väcka åtal”

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren är nu klar med sin förundersökning kring händelsen med fallet Eric Torell, som sköts ihjäl av polis i somras.
– Ärendet är på slutdelgivning och jag överväger att väcka åtal, säger chesåklagare Martin Tidén i ett pressmeddelande.

Förundersökningen efter dödsskjutningen av 20-årige Eric Torell är nu i sitt slutskede.

– Ärendet är på slutdelgivning och jag överväger att väcka åtal. De misstänkta och deras försvarare ges nu möjlighet att läsa igenom materialet i förundersökningen och kan begära att fler utredningsåtgärder ska vidtas, säger förundersökningsledare, chefsåklagare Martin Tidén i ett pressmeddelande.

Vill inte kommentera antalet misstänkta poliser

Åklagaren kan i det här skedet inte berätta hur många som är misstänkta, vilken position de har eller vad brottsmisstankarna är. Skälet till det är att åtalsbeslutet inte är fattat ännu.

– Det är viktigt att framhålla att det inte är säkert att åtal kommer att väckas. Det beslutet fattar jag först när slutdelgivningen är klar, säger Martin Tidén.

En av de misstänkta polisernas ombud har dock bekräftat för SVT Nyheter att minst fyra poliser misstänks för brott i samband med dödsskjutningen och enligt uppgifter till SVT ska en av poliserna vara ett befäl.

De brottsmisstänka polisernas advokater har nu två veckor på sig att lämna in eventuella synpunkter på förundersökningen och därefter kommer åklagaren att fatta beslut om åtal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eric Torell

Mer i ämnet