Stockholms läns landsting på Kungsholmen i Stockholm. Foto: TT

Alliansen och S överens om strumpgranskning

Publicerad

Alliansen och Socialdemokraterna i landstinget har nu enats om upplägget för den externa granskningen av den så kallade strumpskandalen. I granskningen vill man bland annat ha svar på varför nämnden aldrig fick ta del av den kritik som fanns mot företaget Onemed innan upphandlingen genomfördes.

SVT kan nu berätta att hälso- och sjukvårdsnämnden i Stockholms läns landsting kommer att ge hälso- och sjukvårdsdirektören i uppdrag att beställa en extern, oberoende granskning av den så kallade strumpskandalen i början på nästa vecka. Därmed har man nu enats om uppläget för den externa granskningen som efterfrågats länge.

Läs mer: Köpte strumpor för 6000 kronor – styck

I granskningen vill hälso- och sjukvårdsnämnden ha svar på hur hälso- och sjukvårdsförvaltningen delgav nämnden underlaget till upphandlingen och varför inte nämndens ledamöter fick ta del av den kritik och oro som fanns bland en del tjänstemän gällande företaget Onemed innan beslutet om upphandlingen togs.

Man vill också att granskningen ska komma med rekommendationer för framtiden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Strumpskandalen

Mer i ämnet