Hör Annika Kindeberg berätta om båtsportkorten och varför de behövs. Foto: Kovan Alshawish/SVT

Fler söker sig till fritidsbåtar och båtsportkort

Uppdaterad
Publicerad

Reseförbud och pandemi har stoppat många resor vilket har lett till en markant ökning av köpta båtsportskort. Totalt har försäljningen ökat med 25 procent jämfört med samma period i fjol.

Det är klart det att man märker att det är många nya båtägare nya ute på vattnet, säger Annika Kindeberg, säljchef på Sjöfartsverket.

Sjöfartsverkets båtsportkort är vanliga sjökort i mindre format och framtaget för landets fritidsbåtsägare. Båtsportkorten i Stockholm är indelade i tre olika områden varav det ena kortet, Stockholm mellersta, är slutsålt för första gången hos Sjöfartsverket.

”Man märker att det är många nya”

Att det är flera nya båtägare som är ute på vattnet är något Annika Kindeberg på Sjöfartsverket noterat.

Det är klart det att man märker att det är många nya båtägare nya ute på vattnet men det gör ingenting, man försöker alltid vara hjälpsam när man kan. Om man känner sig osäker så rekommenderar jag en utbildning så man blir bekväm med båten och hur man navigerar.

I videon: Hör Annika Kindeberg berätta om båtsportkorten och varför de behövs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.